1. ročník Memoriálu Josefa Stránského v Mokré Lhotě

13.08.2013 18:32

 

Dne 10.8.2013 jsme s našim družstvem absolvovali třetí soutěž v letošním roce. Vydali jsme sena hřiště do Mokré Lhoty, kde místní hasiči uspořádali první ročník Memoriálu Josefa Stránského. Soutěž, které se zúčastnilo nakonec 6 týmů (2x Mokrá Lhota, Vranov, Křešice, Úročnice a my), se skládala ze dvou disciplín – běhu na 100m překážek a tradičního požárního útoku. Na soutěž jsme jeli ve složení Lukáš Kovařík, Aleš Baťha, Miloš Nerad, Michal Jirovský, Lukáš Loucký, Ondřej Škvor a Pavel Procházka. Poslední dva uvedené členy sedmičlenného týmu jsme měli zapůjčené z okolích sborů. Jelikož je Mokrá Lhota za rohem, tak jsme mohli vyrazit Garantem. Sraz byl v 9:30 v hasičárně a po sbalení všech potřebných věcí jsme vyrazili na cestu.

 

Zahájení se zúčastnili osobně starosta Okresního sdružení hasičů Josef Páv a starosta okrsku Bystřice Karel Drábek, který osobně dohlížel na celý průběh soutěže. Po slavnostním zahájení následovalo rozlosování pořadí. My jsme měli již předem domluvenou první startovní pozici, protože jeden člen odjížděl hned po útoku pryč.

 

První disciplínou byl běh na 100m s překážkami. Této disciplíny se účastnili 3 lidi z každého týmu. Za nás si stovku zaběhli Michal Jirovský, Ondřej Škvor a Lukáš Loucký. Bohužel naše časy nebyly zrovna ideální, ale nakonec byla možnost jednoho opravného pokusu, který přišel vhod. Náš nejlepší čas byl tedy 23,37s a v této disciplíně jsme se tak umístili na 4 místě.

 

Po přestávce se šlo na požární útok. Vzhledem k tomu, že jsme běželi jako první, tak jsme měli dostatek času připravit věci kolem základny. Přípravu jsme zvládli ještě s časovým předstihem a tak jsme mohli jít s hlučným podporováním našich fanoušků na start. Celý útok proběhl bez větší chyby a čekali jsme, na jaké místo bude výsledný čas 32,12s stačit. Nakonec byl náš čas 3. nejlepší.

 

Jak jsme se umístili celkově jsme věděli již před vyhlášením, protože výsledky byly napsány na tabuli. Na 1. místě se umístili Křešice, které ovládli obě disciplíny a se součtem 2 bodů zaslouženě vyhráli. Boj o druhé místo byl ovšem mnohem napínavější, protože celkem tři týmy měli součet 7 bodů a tak se rozhodovalo podle toho, které družstvo mělo lepší čas na útoku. Tímto šťastným družstvem jsme byli nakonec my a mohli jsme tak převzít ceny za druhé místo. Na dalších pozicích se umístili Úročnice, Vranov, Mokrá Lhota A a Mokrá Lhota B.

 

Soutěž v Mokré Lhotě se nám tedy vydařila nad očekávání dobře a už teď se těšíme na další ročník Memoriálu.

 

Video útoku je zde