Okrsková soutěž - Olbramovice

20.05.2013 18:35

   

Jako každý rok, tak i ten letošní se naše družstvo účastnilo okrskové soutěže, která se konala v neděli 12.5 v Olbramovicích na tréninkovém fotbalovém hřišti. Pro letošní rok se soutěže účastnilo družstvo ve složení Lukáš Kovařík, Aleš Baťha, Miloš Nerad, Tomáš Buchal, Lukáš Kohout, Lukáš Loucký a Michal Jirovský a jako rozhodčí s námi vyrazili Josef Veselý, Václav Vejsada, Radomil Dráb a Luděk Kouba. Letošní ročník byl z pohledu účastněných družstev za poslední roky nejpočetnější. Soutěže se účastnilo celkem 15 družstev (11 v kategorii mužů a 4 v kategorii ženy). 

    Začátek soutěže probíhal podle harmonogramu a všechna družstva se sešla ve stanovený čas na zahájení a po krátké poradě velitelů mohlo začít plnění disciplín.

  Jako první byla na řadě pořadová příprava. Našemu družstvu bylo přiděleno startovní číslo 3. Při pořadovce jsme nakonec dostali 5 trestných bodů za špatně provedený úkon zastavení družstva. Konečné dělené 4. místo v této disciplíně pro nás bylo nakonec překvapením, protože i ostatní družstva chybovala.

   Další disciplínou byl běh na 100m s překážkami. V této disciplíně jsme měli 4 zástupce. Vzhledem k dobrému počasí byly umožněny každému dva pokusy. Jako první běžel Aleš Baťha (27.03s) následovaný Lukášem Louckým (25.41s), Michalem Jirovským (21.96s) a jako poslední se vydal na trať Tomáš Buchal (24.14s - v závorkách jsou uvedeny lepší časy z obou pokusů). V této disciplíně jsme se umístili na 6. místě a před požárním útokem jsme  byli zatím na celkovém 7 místě.

   Poslední disciplínou, která mohla zamíchat výsledným pořadím, byl požární útok. Naše družstvo šlo na řadu opět jako 3 v pořadí. Příprava proběhla s časovým předstihem a tak jsme mohli jít na start ještě před ukončením limitu na přípravu. Bohužel podklouznutí košaře a drobné zaváhání na rozdělovači se projevilo na výsledném čase, který byl přes 35 vteřin, ale spokojenost nás a z řad našich fanoušků byla znát. Hlasitá podpora našich fandů si vyžádala i pozornost moderátora, který skandování náležitě ocenil. :-)

   Po odběhnutí všech útoků následovalo vyhlášení. Naše družstvo se celkově umístilo na 6. místě z 11 týmů a zároveň na 3. místě ze 6 týmů na okrsku. Po vyhlášení vládla naprostá spokojenost. Doufáme, že příští rok se soutěž vydaří podobně a náš tým se umístí na podobném, ne-li lepším místě. Celkové výsledky soutěže jsou k dispozici na oshbenesov.cz nebo zde.

Za SDH Nesvačily – Michal Jirovský

Video požárního útoku