Pohárová soutěž - Postupice

25.06.2013 18:36

 https://polakovatereza.rajce.idnes.cz/Hasicska_soutez_Postupice/#P1030047.jpg


 Naší letošní druhou soutěží, které jsme se zúčastnili, byla soutěž v Postupicích. 22.6 se zde konal sedmý ročník soutěže mladých hasičů a soutěže mužů a žen v požárnických disciplínách. Tuto soutěž pořádalo jako každý rok SDH Jemniště. Vzhledem k tomu, že v minulém roce jsme se na této soutěži umístili na 4. místě, tak jsme na tuto soutěž vyrazili i letos.

  Bohužel nám na poslední chvíli odřekli účast dva členové našeho týmu a tak jsme museli narychlo sehnat náhradníky. Z našich řad se tedy soutěže zúčastnili – Lukáš Kovařík, Aleš Baťha, Miloš Nerad, Tomáš Buchal a Michal Jirovský. Celkem se soutěže účastnilo 19 týmů, z toho 12 v kategorii muži. Soutěž se skládá ze dvou disciplín – netradiční štafeta na 7x60m a požární útok. Na soutěž dorazili také týmy z blízkého okolí - Mokré Lhoty, Ouběnic a Tomic.

  Po zahájení soutěže následovalo losování startovních míst. My jsme si vylosovali stejně jako na okrskové soutěži číslo 3. První disciplínou byla netradiční štafeta.

Štafeta se skládala z běhu po kladině, překonání dvou bariér, přenesení hasicího přístroje, podlezení laťky, zaseknutí sekerky do špalku, přenesení raněného na nosítkách a zapojení hadic do rozdělovače. Do štafety jsme šli opravdu po hlavě, což dokázal i Tomáš Buchal, který se pod laťku vrhnul doslova po hlavě a proklouznul až na druhý konec, čímž pobavil ne jednoho diváka. Tato disciplína se nám povedla a umístili jsme se na průběžném prvním místě a všichni jsme byli zvědaví, jak se nám vydaří útok.

  Na požární útok jsme si prohodili startovní pozici s klukama z Mokré Lhoty a tak jsme běželi jako první. Přípravu plata jsme zvládli ještě před koncem časového limitu a mohli jsme jít na start. Bohužel nám útok jako již tradičně nevyšel podle představ a čas 39 vteřin byl trochu zklamáním. Po odběhnutí útoku jsme už jen čekali, jak se povede ostatním týmům.

  Nakonec jsme byli docela překvapeni, protože náš čas útoku stačil na 5. místo. Celkové hodnocení probíhalo podle součtu pořadí v obou disciplínách. Celkově jsme tedy měli 6 bodů, což bylo velmi dobré číslo. Při vyhlášení jsme zjistili, že naše odpolední snažení bylo ohodnoceno jako třetí nejlepší a z umístění na 3. místě jsme byli moc nadšení a už teď se moc těšíme, až vyrazíme do Postupic zase příští rok a doufáme, že podobný úspěch zopakujeme.

 

Video ze štafety je zde